Tu B’svath a bölcsődében
2016-02-16
IMG-20160113-WA0000
Munkatársaink
2016-03-07

Bölcsőde logó

„ A gyermek fejlődése szempontjából döntő fontosságú, hogy érezze, nem csak szeretik, de olyannak szeretik, amilyen” (Hermann Alice)

 

A Bölcsőde minden dolgozója meggyőződéssel vallja, hogy csak a maximális erőfeszítéssel és szeretettel végzett munka hozza meg azt az eredményt, amire a gyerekeknek a boldog életre való felkészüléshez kell. Mindehhez hozzájárul a bölcsőde derűs, szeretetteljesen nyugodt, vidám és inspiráló atmoszférája, mely garantálja, hogy a hozzánk járó gyerekekből sikeres, kiegyensúlyozott, és nyitott felnőttek legyenek.

Mindezt munkatársaink legteljesebb odafigyelésével, szeretetével és szaktudásával, valamint differenciált és játékos fejlesztéssel; a csoportszobák derűs otthonosságával, játékos és vidám hangulat kialakításával valósítjuk meg.

Bölcsődénk nevelési programjában játékba integrált tanulással biztosítjuk a gyermekek folyamatos fejlődését. Kiemelt pedagógiai célunk, hogy a gyerekek leginkább fejlődőképes élete során fejlesszük önbizalmukat, tágítsuk érdeklődési körüket és minél több sikerélményben részesítsük őket. Nagy hangsúlyt fektetünk azoknak a szociális és értelmi területeknek a tudatos és tervszerű fejlesztésére, melyek biztosítják a gyermekek sikeres óvodai, majd iskolai felvételét és beilleszkedésüket.  Gyermekeinket az „értő figyelem- kitüntető figyelem” elv mentén kísérjük hétköznapjaikban.

A bölcsődei nevelői munkában egyenlő hangsúlyt fektetünk a gyermekek testi, lelki és szellemi fejlődésére. Nevelési elveink alapja, hogy minden kisgyermek egyedi és különálló személyiség, amiből adódóan egyéni bánásmódot és saját fejlődési ütemének megfelelő differenciált fejlesztést igényel. Bölcsődénk mindezt a türelmes és tapasztalt személyzettel és a gyermekek-nevelők kiváló arányával valósítja meg.

Nagy hangsúlyt fektetünk a bimbózó tehetségek kibontakozásához szükséges alapok megteremtésére, engedjük a gyermeket, hogy abban fejlődjön a legjobban, amiben jól érzi magát. Sokszínű vallási foglakozásainkon, játékainkkal való foglalatosság közben kiderül, kit mi motivál, mely tevékenységeket preferál.

Fontos, hogy a nálunk megélt társas kapcsolatok során elősegítsük a szociális érzékenység pozitív kialakulását. Az együttélés szabályainak elfogadása közben kialakul a másik iránti nyitottság, empátia és a tolerancia.

Sosem feledjük, hogy a bölcsőde kiegészítése a családi nevelésnek, a gondozók munkája a családok megerősítésével válik teljessé a boldog gyerekekért.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.