IMG-20160225-WA0008
Reggeli torna
2016-03-08
2016-os Anyák napi műsorunk
2016-05-07

IMG_20160108_112650

Vallás:

Minden gyermek az Ö.való egy-egy apró csodája, mely a maga tökéletességében születik. A mi dolgunk, hogy szeretetteljes kormányzással ne rontsuk el e kis csodákat, hanem elősegítsük kibontakozásukat, a hozzájuk vezető út is méltó legyen.

A vallási nevelő dolga, hogy a gyermekek napi rutinjába észrevétlenül beépítse a zsidó vallás alapjait, azaz nem „pusztán” az imákat tanítsa meg, de rávilágítson értelmükre, közvetítse a vallás erkölcsiségét, meséivel feltárja a zsidóság több, mint 5760 éves múltját, felvillantsa a judaizmus gazdag kultúráját.

Reggelenként a gyermekekkel közös kört alkotva elénekeljük legfontosabb reggeli imákat, majd a vallási nevelő mesél a gyerekeknek a hetiszakaszról, a közelgő ünnepről, egy chasid legendáról, vagy a zsidóság valamelyik kiemelkedő alakjáról. Ő vezeti az azt követő foglalkozást, mely folytatja a történet tematikáját.

Táplálkozás, kashrut :

Bölcsődénkben megtartjuk a kashrut szabályait. Odafigyelünk, hogy a kóser étkezést a legkorszerűbb, a gyermeki kor igényeire messzemenően odafigyelő étrenddel biztosítsunk. Korszerű táplálkozási elveknek megfelelő ételeinket a modern konyha-technológiával segítségével állítják elő. Ételeink folyamatos vallási felügyeletét a Magyarországi Orhtodox Hitközség látja el, ebédjeinket a Hanna étterem készíti. Egyéb élelmiszereinket a kóser termékeket árusító boltokból szerezzük be.

Ivrit nyelv

Bölcsődénkben kiemelkedő szerepet kap az ivrit nyelv. A kétnyelvű gyermekekkel kétnyelvű a kommunikációnk is, a magyar anyanyelvű gyermekeknél pedig fontos hangsúlyt kap a megfelelő nyelvi készség megalapozása, imákkal, szavallak, dalokkal, mondókákkal. Tapasztalataink szerint a bölcsődében észrevétlenül megkapott alap jelentősen megkönnyíti a későbbi idegen nyelvek elsajátítását.

Ünnepeink

A Bölcsőde tanrendjének megfelelően ünnepeink tematikáját jelentős részben a vallási ünnepek adják. A családokkal közösen ünnepeljük hannukát, tu bisvat-ot, purimot. A „wesselényi” ovisaival és iskolásaival együtt kirándulunk lag baomerkor. Közösen köszöntjük az anyukákat anyák napján, örömködünk gyereknapon, búcsúztatjuk ovisainkat ballagáskor.

Ünnepeink megélésének módja változatos. Van, amikor kisdedeink mutatják meg, mi mindent tanultak az eltelt idő alatt, máskor a nevelők köszöntik színes műsorral a családokat és olyan is van, amikor saját készítésű tematikus akadályversenyen együtt játszanak a szülők a gyermekeikkel.

Comments are closed.